Friday, September 4, 2009

kangen deh

dear diary,


sudah berapa ari aku tak dpt menaip. wah.. gegel siot.. rasa mcm addict jer.. mcm2 nk tulis dari kemarin, semalam sampai hari ni. nasib lah keje jer.. dah si anjing kurap guna pc. sbb pe aku panggil die anjing kurap? sebab die mmg takde guna bagi aku lagi. die sape? adik aku.. mesti orang kata aku jahat sbb kate adik sndiri mcmtu. tapi hakikatnye die yang wat aku ni macam anjing. bukan kakak die. bukan setakat aku. tapi mak, ayah dan adik2 aku.

die tak layak jadi adik aku.

konon2 aku pertahankn la.. kate kat orang. die ni bagus, blajar kt ilp, amek course mekanik industri. ceh poooorrah.. habuk pun takdak. selalu ponteng kelas smpai kene gantung. then paper semua failed. dahtu skrg ni practikal. katenye takde project. dok lah makan tido kt umah. buang beras jer..ape nak jadi? dah la lelaki. blum kasi makan mak aku lagi dah berani membentak2.. mcm lah die bagi makan. marah aku takpe, jgn marah mak aku. pukul aku takpe, jgn pukul mak aku. syurga die syurga aku kat bawah tapak kaki mak aku. tapi tergamak die wat mcmtu kat mak aku. bulan puasa pulak lagi.

mmg aku tak anggap die adik aku lagi. dia banyak sakitkan hati mak aku. mak yang kandungkan die 9bln. mak betarung nyawa lahirkan die. mak yang susukan die. mak yg susah hati bila dia sakit. sampai masa.. ini balasan die kat mak ? sungguh aku mmg takkan kate aku ada adik mcm die. kecuali dia berubah.

mak kate die dah terlalu byk makan budi dgn org. sbb tu jadi mcmtu.
aku tunduk.
mungkin betul.

kisah nye aku tak online ni ade kaitan dengan die. sbb die dah la tak keje. duk online 24 jam main RO. dah tentu la pc ni takkan lepas ke tgn aku.

kemarin, aku terkejut dpt msg dari huzai,

aku baru nak feeling la konon2.. mmg aku tipu diri aku. kalau kira2 skrg ni dah setahun. tapi aku la bodoh.
bukan aku je. die pun bodoh. mase dgn die pun dah byk aku tipu die.. aku kuar dgn org lain pun die taktau. die lagi bodoh dr aku. hahah.

msg die :

"assalamualaikum.. trlebih dhulu sy nk mintak mf sbb xdpt nk hbngi awk lg, sy xblh nk tipu dr sy ati sy n xsnggup nk tipu awk lg.. dlu mgkin cinta sy kasih syg sy hnya utk awk, tp sy bkn mcm dlu lg. lps sy ptskn hbgan ni dlu sy dh nekad xkn mencintai awk dan xkn bg ksh syg sy pd awk lg.dan ari ni sy tetap dgn pndirian sy tu. maaf sbb buat awk trluka. sy minta lupakn lh sy dan bila hdup baru.. kte xmgkin sperti dlu lg..xkn mgkin..percayalah aku bkn untukmu.."


hahaha.. aku mmg sedih.. cam frust pun ade.. mane tak nyer.. tiap2 tempat kat kontan ni aku gi.. mmg ada muke die. sbb aku slalu gi mne2 dgn die.. mmg susah nak lupakan kenangan tu. kenangan yg wat aku termenung. tp taklah smpai menangis* lagi lah menguatkan semangat aku utk kluar dr kuantan ni!

stakat frust mcm ni.. biase jer.. die kate die xsnggup nk tipu aku. tp die dah tipu aku. punca aku break pasal shasha, adik angkat die.. kalau betul adik angkat knp nak sorok2 ckp? msg pun sorok2.. xkasi aku tgk.. nampak sgt la ada affair mase die keje kat bentong dulu.. why not terus terang je taklah hati aku sakit.. & aku pun leh pasang lain! kweng3..

hahaha.. tak terniat pun.. aku tgk membe2 lain.. cple ok jer.. cth fifie. pakwe dok kL.. jmpe pun 2 @ 3 kali.. berthn smpai 3 thn. tp aku?? mungkin ke sbb aku ramai kwn.. sbb aku chatterZ?? aku rs bkn sbb tu.. sbb aku have fun dgn diorg.. kuar ramai2.. bkn date.

pasal si AP plak.. klu aku tak msg die die xmsg aku. maybe die bengang sbb hal dulu tu.. die call aku kt dlm kete tgh ckp dgn laki. mungkin itu lias.. aku trsalah tekan mybe.. takpe lah biar die tau aku sape. aku bkn jujur, bkn baik. tapi sebab ape? sebab lelaki gak wat mcmtu kat aku.

smlm DD msg? so skema die tu.. baik mmg la baik. cuma aku takleh trima die ade kaitan dgn si bangsat tu. DD anak sedara si bangsat tu. bangsat tu name die joe.
joe tu..harap muka je mcm pasha ungu.. tp perangai mcm babi wakper.. baik aku carik babi jer.. panggang kasi die mkn.
dgn pmpuan2 simpanan nyer.. ckup2 lah..

dunia penuh dgn penipuan.

last skali nak citer pasal amir, wah.. 2 hari brturut2 die dtg berbuka sama2 dgn aku. lepak kt pantai. die je fhm aku. die je tau aku. tp die trlalu lurus.. dan aku trlalu bengkok. haha.. lurus yang amat.. amat yg lurus?
stakat ni aku cuma nak hubungan aku kekal dgn die.
berkawan buat masa ni, supaya tak menyesal di kemudian hari.
aku tak nak tukar title mcm org2 lain.. "abg syg" "pa ma" ape2 je lah..
aku cuma nak "sy awk" supaya menampakkn hubungan ni akan sentiasa baru walaupun dah lame..


esok nak gi chini yeay! jln2 cari psl..

2 comments:

  1. huhuh..sdihnye...macam2 jd..saya pon baru je clash, tapi my ex sgt psycho owh~

    ReplyDelete